Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2019 09:26

To Υφυπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει τις προσπάθειες εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς

To Υφυπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει την παρουσίαση από τον Δήμο Λευκωσίας, στις 9 Μαΐου 2019, της μελέτης που διενεργήθηκε από εξειδικευμένο Οίκο, η οποία περιλαμβάνει σειρά συγκεκριμένων έργων που αποσκοπούν στον εκ βάθρων εξωραϊσμό της Λαϊκής Γειτονιάς του Δήμου Λευκωσίας, διατηρώντας και αναδεικνύοντας παράλληλα την αρχιτεκτονική και τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.

Το Υφυπουργείο θεωρεί πως με την ολοκλήρωση των έργων, θα δημιουργηθεί μια ανανεωμένη εικόνα στο σύνολο του πυρήνα του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας, προσφέροντας έτσι νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, μέσω της προσέλκυσης Κύπριων και ξένων επισκεπτών.

Η πραγματοποίηση της μελέτης ήταν το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών της Κυβέρνησης, της Βουλής, του Δήμου Λευκωσίας και των καταστηματαρχών της Λαϊκής Γειτονιάς, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την ετοιμασία και τη σταδιακή εφαρμογή συγκεκριμένου Σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή βελτιωτικών έργων και δράσεων για την αναζωογόνηση και τον εξωραϊσμό της Λαϊκής Γειτονιάς.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού και οι υπόλοιποι φορείς θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με σκοπό να γίνει ότι είναι δυνατόν για τον περαιτέρω εξωραϊσμό και την αναζωογόνηση της περιοχής.

(ΜΛ)