Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 10:30

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η 8η Μαΐου είναι ημερομηνία ορόσημο για το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που συμπίπτει με την ημέρα γέννησης του Ερρίκου Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντα με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το παράδειγμα του οποίου θα πρέπει να εμπνέει όλους μας. 

Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο με παρουσία και δραστηριότητα σε 190 χώρες.  Αναμφισβήτητα, η δράση του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού. Τόσο σε συνθήκες πολέμου, όσο και σε καιρό ειρήνης, η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και η χωρίς σύνορα αλληλεγγύη, πέρα και πάνω από εθνική, πολιτισμική, ή θρησκευτική διάκριση, συνιστούν παρακαταθήκες, τις οποίες οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και να τις διευρύνουμε. Η οργάνωση αυτή είναι μία απ’ τις πρώτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σήμερα η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμο με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.), μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου μέσα από την πολύχρονη πορεία του έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά και δράση, για την οποία όλα τα μέλη του είναι άξια επαίνων. Όπως ο ιδρυτής του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν αφιέρωσε τη ζωή του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, έτσι και ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός μένει πιστός στα ίδια ανθρωπιστικά ιδανικά δηλώνοντας την παρουσία του στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του τόπου επιτελώντας σύνθετο ανθρωπιστικό έργο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεταξύ άλλων και πέραν της συνδρομής του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε όλο τον κόσμο, προσφέρει υλική και ηθική στήριξη σε φτωχούς και ασθενείς, βοηθά στην κάλυψη όλων των αναγκών των εγκλωβισμένων, προσφέρει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, οργανώνει αιμοδοσίες, βοηθά στην αντιμετώπιση κρίσεων, καλύπτει ανάγκες μεταναστών, και οργανώνει εκστρατείες για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά θέματα, θέματα υγείας κ.α.

Οι Ερυθροσταυρίτες Εθελοντές αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για τους εθελοντές που με γνώμονα πανανθρώπινες αξίες και αρχές, με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, διαπνεόμενοι από το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, έρχονται αρωγοί και υποστηρικτές του έργου του Ερυθρού Σταυρού. Αναμφισβήτητα, τα ανθρωπιστικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν χάρη σε ανθρώπους που διαθέτουν αποφασιστικότητα και πάθος για να αντιμετωπίζουν τον ανθρώπινο πόνο.  Αυτοί είναι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού όλου του κόσμου οι οποίοι έχοντας σαν δέσμευση τον σεβασμό και την προστασία του κάθε ανθρώπου συνεχίζουν με αξιοπρέπεια το έργο τους ώστε κανείς συνάνθρωπός μας να μην νοιώθει αβοήθητος. Με αφορμή την ημέρα αυτή τους συγχαίρουμε για την δράση τους και για την διαρκή προσφορά τους στον άνθρωπο. 

(ΑΧ/ΣΧ)