Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2018 19:34

Χαιρετισμός Επ. Εθελοντισμού σε εκδήλωση της τοπικής επιτροπής αιμοδοσίας Δήμου Αγίου Δομετίου και 254ο Συστήματος Προσκόπων Αγίου Παύλου

Είναι εμφανής η σημασία που αποδίδει μία κοινωνία στην έννοια των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας και στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο πολίτης που έχει προσωπικότητα και αξία, είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά ενδιαφέρεται και για τους άλλους.

Ανήκει κάπου και φροντίζει για το σύνολο, στο οποίο ανήκει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, συμμετοχή, άποψη, έκφραση και προσφορά.

Και χρειαζόμαστε πολίτες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, που είναι ενημερωμένοι, ξέρουν τα δικαιώματά τους και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Η προσφορά του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα, έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από την πολιτεία. Η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, και ειδικότερα των νέων, αναδεικνύεται ως σημαντικό εργαλείο πρόληψης ενάντια στις εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, αλλά και αντιμετώπισης της παραβατικότητας ενώ συμβάλλει στην εμπέδωση αξιών στην κοινωνία. Σημαντική συμβολή έχει και στην προσωπική ανάπτυξη των νέων, δίνοντάς τους την δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις, εκτός του πλαισίου της επίσημης εκπαίδευσης.

Σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν φορείς οι οποίοι διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγιή απασχόληση των πολιτών και στην προβολή φιλανθρωπικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών η άλλων δράσεων.

Η πρωτοβουλία της τοπικής επιτροπής αιμοδοσίας του Δήμου Αγίου Δομετίου σε συνεργασία με το 254ο Σύστημα Προσκόπων Αγίου Παύλου, και με τη στήριξη της ποδηλάτριας Μαρίνας Θεοδώρου, η οποία θα διανύσει 900 χιλιόμετρα για τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Ποδηλατώ για ένα Ευρώ», δημιουργεί συνέργιες, εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, αθλητισμού και προσφοράς ζωής. Μια δυναμική δράση, η οποία δίνει ισχυρά μηνύματα και προς τη νέα γενιά. Μηνύματα ανθρωπιστικών αξιών, αλλά κυρίως το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη όταν ενεργοποιηθούμε στα κοινά. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα παράδειγμα το πώς οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές και να ευχαριστήσω, εκ μέρους της πολιτείας, όλους τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

 

(ΜΓ/ΕΙ)