Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2021 13:26

Ανακοίνωση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ αναφορικά με το Βραβείο Αλληλεγγύης Πολιτών της ΕΟΚΕ για τους Κύπριους εθελοντές

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη χαιρετίζει την απονομή «Βραβείου Αλληλεγγύης Πολιτών Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ)» για την πρωτοβουλία «Εθελοντές για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων στη διάρκεια της πανδημίας», ως το καλύτερο έργο από την Κύπρο.

Η δράση των εθελοντών, που επιλέχθηκε από την Επιτροπή εκπροσωπώντας την Κύπρο, βραβεύθηκε μαζί με άλλα 22 έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για την εξέχουσα συμβολή τους στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19 και των καταστροφικών της συνεπειών.

Η ΕΟΚΕ βράβευσε την πρωτοβουλία «για τη δυναμική κινητοποίηση εθελοντών και τις πολυάριθμες δράσεις τους, βοηθώντας τους συμπολίτες τους να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας και ενώ η χώρα βρισκόταν σε απόλυτο  απαγορευτικό».

Η πρωτοβουλία «Εθελοντές για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων στη διάρκεια της πανδημίας» διακρίθηκε συγκεκριμένα για τη συνεισφορά της στην προμήθεια φαγητού, τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και υποστήριξη ευπαθών ομάδων, ατόμων τα οποία ήταν σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία και υποστήριξη με ειδική φαρμακευτική αγωγή σε κρούσματα από εξειδικευμένους εθελοντές.

Κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού Απριλίου και Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 8.000 δράσεις, προμηθεύοντας τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας καθημερινές υπηρεσίες και βοήθεια σε άτομα και οικογένειες σε απομόνωση.  Ενεργοποιήθηκαν 850 εθελοντές και την προσπάθεια στήριξαν Υπουργεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εταιρείες και επιχειρήσεις, το Δίκτυο Support CY και άλλοι φορείς.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη συμβολή των εκατοντάδων ανώνυμων εθελοντών, που έδειξαν ωριμότητα και πειθαρχία σε μια πολύ δύσκολη δράση, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η βράβευση αυτή αποτελεί συνέχεια των συγχαρητήριων επιστολών από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις σημαντικές πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει ως προς την αναβάθμιση του εθελοντισμού στον τόπο μας, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ενδυνάμωση της ενεργού πολιτότητας.  

 

(IK/ΣΧ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα