Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2018 18:54

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Νορβηγία

Σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2018, στο Παλάτι του Όσλο, ο κ. Σώτος Λιασίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλιά της Νορβηγίας, Harald V, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νορβηγία με έδρα τη Στοκχόλμη.

Σε ιδιαίτερη ακρόαση μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας διαβίβασε τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στον Νορβηγό Βασιλιά.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για την Kυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Ανταλλάχθηκαν ακόμη απόψεις για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή στην Κύπρο και τη Νορβηγία και συζητήθηκαν, επίσης, επίκαιρα θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Πρέσβης εξέφρασε την ετοιμότητά του για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου–Νορβηγίας, της συνεργασίας στο πλαίσιο των Χρηματοδοτικών Κανονισμών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας, καθώς και στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή φόρα.

(ΣΧ)