Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2021 19:29

Χαιρετισμός του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα στην τελετή έναρξης των Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Ανδρών και Γυναικών

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρευρίσκομαι στη σημερινή τελετή έναρξης των Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Ανδρών και Γυναικών, οι οποίοι αναμένεται να αρχίσουν σε λίγο και θα ολοκληρωθούν αύριο, 10 Ιουνίου. Πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου σε συνεργασία με τον ιστορικό Γυμναστικό Σύλλογο «Τα Ολύμπια» Λεμεσού.

Η αγωνιστική αυτή δράση αποτελεί για τον τόπο μας μια γιορτή του αθλητισμού, αφού δίνει την ευκαιρία στους αθλητές μας να αναλογιστούν τις δυνατότητές τους και να εξασφαλίσουν σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις, οι οποίες μπορούν να τους ανοίξουν δρόμους για εκπροσώπηση της Κύπρου σε κορυφαίες παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις.

Τα νέα αυτά παιδιά, που σήμερα αγωνίζονται, προβάλλουν έμπρακτα και παραδειγματικά την αξία του «Εύ Αγωνίζεσθαι». Αξίζουν τον έπαινο και το σεβασμό μας, αφού καθημερινά καταβάλλουν με αυτοπειθαρχία και πολλές θυσίες επίπονες και επίμονες προσπάθειες προκειμένου να επιτύχουν υψηλούς στόχους. Κάθε φορά τα επιτεύγματά τους μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Η αφοσίωση και η αγάπη με την οποία υπηρετούν τον αθλητισμό εμπνέει και στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην ευρύτερη κοινωνία και κυρίως στη νεολαία, αναδεικνύοντας πρωτίστως τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στην ψυχική και σωματική υγεία και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για το λόγο αυτό η έμπρακτη στήριξη όλων των τομέων του αθλητισμού συμπεριλαμβάνεται στη στρατηγική προσέγγιση της Κυβέρνησης, ώστε να καταστεί εργαλείο για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο πλαίσιο αυτό προωθούνται, μεταξύ άλλων, έργα αθλητικής υποδομής δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες άθλησης σε άτομα και φορείς καθώς και αύξηση επιχορηγήσεων αθλητών, σωματείων και ακαδημιών. Επίσης, ενισχύονται οι δράσεις στήριξης του αθλητισμού κορυφής αλλά και των προγραμμάτων αναπτυξιακού αθλητισμού, επιταχύνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή των μαθητών.

Φίλες και φίλοι,

Η παγκόσμια πανδημία που ταλανίζει ακόμη ολόκληρη την ανθρωπότητα και που επέφερε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητά μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το χώρο του αθλητισμού. Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις σε διεθνές και τοπικό επίπεδο ακυρώθηκαν με κυριότερη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο. Το γεγονός αυτό ανέτρεψε την καθημερινή προπονητική δραστηριότητα, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα κυρίως στους αθλητές υψηλών επιδόσεων αλλά και στα σωματεία των οποίων οι σχεδιασμοί παρέμειναν στάσιμοι και δεν υλοποιήθηκαν.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις συνέπειες από την πρωτοφανή αυτή πανδημία έθεσε μέσα στις προτεραιότητές της και τον τομέα του αθλητισμού, ώστε να ενισχύσει έμπρακτα τόσο τους αθλητές όσο και τους αθλητικούς συλλόγους μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμούς αλλά και χορηγίες που κατανέμονται στη βάση κριτηρίων.

Το μήνυμα που κατά γενική ομολογία προκύπτει αβίαστα  από τις αντιξοότητες που επέφερε η πανδημία είναι ότι οι αθλητές μας με την αποφασιστικότητά τους, την αξιοποίηση του ταλέντου και των ικανοτήτων τους, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια και την αρωγή της πολιτείας μπορούν να ελπίζουν με αισιοδοξία σε καλύτερες μέρες. Ευχή και στόχος όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να επανέλθουμε ομαλά στην καθημερινή μας δραστηριότητα.    

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και τους χορηγούς των Αγώνων για την επιμέλεια και το συντονισμό αλλά και όλους όσοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στην επιτυχία τους. Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω, επίσης, στους Κύπριους αθλητές στίβου για την προσήλωση με την οποία υπηρετούν τον αθλητισμό καθώς και για τις μεγάλες συγκινήσεις που διαχρονικά μας προσφέρουν.

Κηρύσσω λοιπόν την έναρξη του 102ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών Στίβου καθώς και του 64ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Γυναικών Στίβου, ευχόμενος σε όλους από καρδιάς κάθε επιτυχία και κάθε καλό για τη συνέχεια.

(ΡΜ/ΣΧ)