Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2021 14:47

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, 10 Ιουνίου 2021, συνάντηση στο γραφείο του με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κα Μαρία Καλμπουρτζή,  η οποία βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τις οικογένειες των Ελλαδιτών αγνοουμένων για τις εκδηλώσεις του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.  

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Νίκος Σεργίδης. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων και ήταν κοινή η θέση ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων βρίσκεται σε μια οριακή καμπή η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κίνδυνους για την παραπέρα πορεία. 

Τόσο ο Επίτροπος Προεδρίας όσο και οι Προέδροι των Επιτροπών Αγνοουμένων τόνισαν το απαράδεκτο γεγονός να υπάρχουν σε εκκρεμότητα μετά από τόσες δεκαετίες, περίπου 800 υποθέσεις Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων. 

Τόνισαν ότι είναι γι’ αυτόν τον λόγο που επείγει η λήψη άμεσων μέτρων και πρωτοβουλιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων και σημείωσαν πως είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στο μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Τόσο ο Επίτροπος όσο και οι Πρόεδροι των Επιτροπών συμφώνησαν ότι οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές, επιβεβαιώνοντας ότι εργάζονται στον μέγιστο δυνατό βαθμό για τον σκοπό αυτό.

Σημειώθηκε, εξάλλου, ότι οι παραπέρα ενέργειες θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με άλλους εμπλεκόμενους φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα καθώς και με τα οργανωμένα σύνολα των οικογενειών.

Τέλος, αποφασίστηκε ο επαναπατρισμός των οστών του Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή στις 22 Ιουλίου με όλες τις δέουσες τιμές.

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα