Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-09-2021 12:03

Συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο ο Επίτροπος Προεδρίας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα είχε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για το εθνικό θέμα και τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις εξελίξεις όσο αφορά την τραγική πτυχή του θέματος των Αγνοουμένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους προώθησης του θέματος, τόσο σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ο κ. Φωτίου, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας προς τους Κύπριους της Διασποράς μας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε παράλληλα συναντήσεις με τους Προέδρους και μέλη των συμβουλίων του Ιατρικού Συνδέσμου ΗΒ (Cyprus Medical Society UK), του Association of British Cypriot Professionals (EPISTEME), των UK Cypriot Professionals Network, και του συνδέσμου Cypriots in the City.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών έγινε ανασκόπηση των δραστηριοτήτων των συνδέσμων, ανταλλάσσοντας απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό και προώθηση των κυπριακών συμφερόντων στο ΗΒ, μέσω της ενίσχυσης των προσπαθειών τους για ανάπτυξη των δράσεών τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου ευχαρίστησε τα μέλη των συνδέσμων για την δραστηριότητά τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η δράση τους στην ενίσχυση και ανάδειξη της συμβολής των Κυπρίων στα κοινωνικά δρώμενα της Βρετανίας, αλλά και στην ανταπόδοση στην πατρίδα μας, την Κύπρο. Αυτό είναι κάτι που αφορά άμεσα το μέλλον και τις προοπτικές της επιρροής της Κύπρου, υπογράμμισε.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Ύπατος Αρμοστής κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Γκότσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρίστος Καραολής.


(ΜΒ/IK)