Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2018 20:02

Χαιρετισμός Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα σε εκδήλωση βράβευσης αθλητών της Αμμοχώστου για το 2017

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη χαιρετίζω θερμά την αποψινή εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου η οποία διοργανώνεται για να τιμηθούν οι άριστοι αθλητές και αθλήτριες της Αμμοχώστου για τις επιδόσεις τους μέσα στο 2017, όπως και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Τι πιο ωραίο, τι πιο αισιόδοξο και τι πιο ελπιδοφόρο να αναγνωρίζεται και να τιμάται η προσφορά νέων που έχουν καταστεί παράδειγμα θέλησης, παράδειγμα δημιουργίας και παράδειγμα αριστείας στην πιο γνήσια της μορφή, η οποία ξεκινά από το ήθος για να φθάσει στη διάκριση. Με την παρουσία τους στους αθλητικούς χώρους και την καθημερινή τους προσπάθεια, εκφράζεται το κουράγιο και η θέληση για ανάπτυξη όλων εκείνων των χαρισμάτων που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στους νέους.

Πρωταγωνιστές απόψε μαζί με τους αθλητές είναι και τα σωματεία της Αμμοχώστου που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα του βίαιου εκτοπισμού, συνεχίζουν πάντα να υπηρετούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα αθλητικά ιδεώδη και το ολυμπιακό πνεύμα καλλιεργώντας συνειδήσεις με αρχές και αξίες που παραδειγματίζουν και εμπνέουν ευρύτερα.

Τα προσφυγικά μας σωματεία με τη συνολική τους δράση συμβάλλουν ακόμη στο να παραμένει άσβεστη η φλόγα της επιστροφής στις πατρογονικές εστίες, στα ιερά και τα όσια μας, στη θαλασσοφίλητη και πολυτραγουδισμένη Αμμόχωστο μας. Την αγαπημένη μας Αμμόχωστο που έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Ο χώρος της εκδήλωσης, η «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου και της Μαρίας Γιαπάνη που μας φιλοξενούν, ευωδιάζει πράγματι Αμμόχωστο. Συγχαίρω και τους ίδιους θερμά για το όραμα και την προσφορά τους, και μαζί, βέβαια, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου για όσα προσφέρουν καλλιεργώντας αυτό το όραμα και προωθώντας το στόχο της πολυπόθητης επιστροφής.

Μαζί σας εύχομαι να μην αργήσει αυτή η μέρα, και ελεύθεροι και ασφαλείς να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε όλα τα κατεχόμενα σήμερα χωριά και πόλεις μας.

____________

ΡΜ/ΑΧ/ΣΧ

Σχετικά Ανακοινωθέντα