Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-10-2021 18:06

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο, 27 Οκτωβρίου 2021, κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Δρ. Nayef Falah M. Al-Hajraf, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών. 

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, οι σχέσεις του Συμβουλίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων τους, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (περί τις 13.20).

Αμέσως μετά, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Al-Hajraf θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, με τη συμμετοχή και των Πρέσβεων των κρατών μελών του Συμβουλίου του Κόλπου με έδρα τη Λευκωσία.

(ΣΧ)