Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-10-2021 12:05

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Ιταλία κ. Γιώργος Χριστοφίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλική Δημοκρατία κ. Γιώργος Χριστοφίδης επέδωσε την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo del Quirinale.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρέσβης διαβίβασε, μεταξύ άλλων, προς τον Πρόεδρο Mattarella, τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, μαζί με τις ευχές του τελευταίου για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του Ιταλικού λαού.

Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Ιταλίας, ως εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ως Μεσογειακών κρατών, και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, καθώς και για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, όπως και εντός του πλαισίου της ΕΕ. Είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, όπως και για τις τουρκικές προκλήσεις επί του εδάφους και στη θάλασσα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ιταλός Πρόεδρος ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και επαναβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας του στην ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


(ΜΒ/ΕΧΡ)