Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2018 12:54

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κύπρου στη Λευκορωσία, με έδρα την Μόσχα

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε σε ειδική τελετή στo Μίνσκ την 26η Ιουνίου 2018,τα διαπιστευτήριά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας κ. Alexander Lukashenko, ως o νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας με έδρα την Μόσχα.

Ο Πρόεδρος Lukashenko σε σύντομη ομιλία του μετά από την επίδοση των διαπιστευτηρίων από δέκα συνολικά Πρέσβεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις σχέσεις Κύπρου-Λευκορωσίας και υπογράμμισε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλα τα διμερή αλλά και σε θέματα ευρύτερου διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ανέφερε επίσης ότι θα μπορούσε να αναπτυχθούν οι σχέσεις στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας, καθώς και στον τομέα του Τουρισμού. Υπάρχουν, κατέληξε, καλές προοπτικές για να το επιτύχουμε αυτό.

O Πρέσβης κ. Μαρκίδης διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί για την περαιτέρω σύσφιξη των πολύ καλών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών των δύο χωρών.

(ΜΛ)