Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-02-2022 08:29

Αναφορά στο Κυπριακό κατά τη τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (23.02.22) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, από τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, κ. Stéphane Dujarric, o ανταποκριτής του ikypros στη Νέα Υόρκη, Νίκος Αντωνιάδης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Putin να αναγνωρίσει ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες ως «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας». Έθεσε το ερώτημα στον Εκπρόσωπο γιατί ο Γενικός Γραμματέας δεν εξέδωσε ποτέ παρόμοια δήλωση σχετικά με την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κύπρου από την Τουρκία.

Ο κ. Dujarric στην απάντησή του παρέπεμψε τον κ. Αντωνιάδη να ερευνήσει το θέμα ώστε να είναι σε θέση να δει τι είχε πει τότε ο Γενικός Γραμματέας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, για το τι συνέβαινε στην Κύπρο. «Επί του παρόντος, η κατάσταση στο Κυπριακό είναι μια κατάσταση για την οποία ο Γενικός Γραμματέας, νομίζω, έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο προκειμένου να βοηθήσει τα μέρη να επιλύσουν επί τόπου το πρόβλημα τους. Και είτε μέσω των Καλών του Υπηρεσιών, είτε με την ειρηνευτική αποστολή, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αυτό τον τρόπο» κατέληξε ο κ. Dujarric.

Τέλος ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι δεν θα σταματήσει την έρευνα αλλά υπενθύμισε στον εκπρόσωπο ότι από το 1974 είναι πρόσφυγας και πέρα από την έρευνα, δεν ξεχνά.

Για τις ερωτοαπαντήσεις αυτούσιες στην αγγλική πατήστε εδώ.


(ΜΒ/ΕΧΡ)