Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2022 12:51

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διοργάνωση του IDAHOT+ Forum 2022 στην Κύπρο

Το IDAHOT+ Forum 2022, θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Μαΐου 2022 στην Λεμεσό, στο St. Raphael Resort.

Το Φόρουμ είναι η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκά σε κυβερνητικό επίπεδο από το European Network of LGBTI Governmental Focal Points (EFPN) και συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας και για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής της συνεργασίας σε πολιτικές ισότητας του SOGIESC.

Θα συγκεντρώσει ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής, ακτιβιστές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να αναλάβουν συλλογική δράση για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Το φετινό Φόρουμ συνδιοργανώνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη της Μονάδας SOGI του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό για να καλωσορίσει τους επίτιμους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες. Στη συζήτηση υψηλού επιπέδου, «Πόλεμος στην Ουκρανία: Προκλήσεις στις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες μέσα από τις εμπειρίες των ΛΟΑΤΙ+ ατόμων», θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κα Αννίτα Δημητρίου, και η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ισότητας κα Έλενα Ντάλλη.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανώσεων.

Για όλες τις πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο https://www.idahot.eu/forum#/

(ΕΚ)