Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2024 10:53

Τελική ανακοίνωση για τη δασική πυρκαγιά σε περιοχή πλησίον του Κρατικού Δάσους Λεμεσού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, και ώρα 09:50, σε περιοχή πλησίον του Κρατικού Δάσους Λεμεσού τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, και ώρα 06:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλυμμένη με θαμνώδη βλάστηση και διάσπαρτα πεύκα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 130 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, δέκα προωθητές γαιών και τέσσερα βυτιοφόρα. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 17 άτομα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα και η Πολιτική Άμυνα με 13 άτομα και έξι μικρά πυροσβεστικά οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, ένα βυτιοφόρο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Επιπρόσθετα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης οργανώθηκε από το Τμήμα Δασών Τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Κοινότητα Βάσας Κελλακίου.

Στην περιοχή συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων.

(ΓΣ/ΜΣ)