Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2024 12:38

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου πραγματοποίησε σεμινάριο με τίτλο «Επιβολή Ποινής»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 24 Απριλίου, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Επιβολή Ποινής» με ομιλητές τον κ. Νικόλα Σάντη, Δικαστή του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, και τον κ. Ανδρέα Καπαρδή, Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του University of Cambridge.

Οι ομιλητές του Σεμιναρίου εστίασαν την προσοχή τους κυρίως σε θέματα, τα οποία επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων για την επιβολή ποινής. Η παρουσίαση του κ. Σάντη επικεντρώθηκε στη δικονομία και τη μεθοδολογία της ποινής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντικότητα της νομολογίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Επισήμανε επίσης τη μεγάλη ανάγκη για περιληπτική και ορθή τεκμηρίωση μια ποινής.

Με την εμπειρία, που αποκόμισε από την πολυετή ενασχόλησή του με το θέμα, η παρουσίαση του κ. Καπαρδή έγινε σε δύο μέρη, με το πρώτο να αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα στην επιβολή ποινών και το δεύτερο μέρος να επικεντρώνεται στο ρόλο του δικανικού ψυχολόγου, ως εμπειρογνώμονα μάρτυρα στο Δικαστήριο.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν Επαρχιακοί Δικαστές, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζήτηση με τους ομιλητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε, κατά την έναρξη του Σεμιναρίου, η Διευθύντρια της Σχολής Δικαστών κα Ρέα Λιμνατίτου.

Το Σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο χρηματοδότησης της Σχολής Δικαστών από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

(ΕΑθ/ΜΣ)