Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-09-2022 09:13

Έναρξη του δεύτερου κύκλου των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική

Την έναρξη του δεύτερου κύκλου των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική, ανακοινώνει το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας Φύλων.

Ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων, διοργανώνουν σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ενίσχυση της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών και της συνεχόμενης υποεκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τα σεμινάρια ξεκινούν στις 17/09/2022.

Μετά την αξιολόγηση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων, τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Μάιο 2022 και τα οποία κρίθηκαν ως πολύ ικανοποιητικά από τις συμμετέχουσες, αποφασίστηκε η συνέχισή τους. Σκοπός είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής στα όργανα λήψης αποφάσεων, ώστε αυτά να αντανακλούν τη σύνθεση της κοινωνίας και ως εκ τούτου να είναι πιο αποτελεσματικά.

Οι Στόχοι των σεμιναρίων επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση/βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων, στην ανάδειξη καλών πρακτικών διαχείρισης της πολιτικής ζωής, στην προετοιμασία/ετοιμότητα για ανάληψη πολιτικών αξιωμάτων και στη διαχείριση των προκλήσεων της πολιτικής καριέρας.

Οι βασικοί πυλώνες της εκπαίδευσης αφορούν το φύλο και την πολιτική, τις βασικές κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, καθώς και την πολιτική εμπλοκή και ετοιμότητα, οι οποίοι καλύπτονται σε 12 εκπαιδευτικές συναντήσεις. Η εκπαίδευση παρέχεται από έμπειρους εκπαιδευτές και έμπειρες εκπαιδεύτριες που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ευρύτερο τομέα των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται σε Γυναίκες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην πολιτική σφαίρα και που έχουν δραστηριοποίηση στον πολιτικό κομματικό, συνδικαλιστικό, εθελοντικό χώρο και στην κοινωνία των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

(ΝΓ/ΙΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα