Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2022 10:35

Στον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Vahagn Khachaturyan επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Κύπρος Γιωργαλλής

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρμενία Δρ. Κύπρος Γιωργαλλής επέδωσε χθες τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Vahagn Khachaturyan σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Γερεβάν.

Στην κατʼ ίδιαν συνάντηση που ακολούθησε την τελετή, ο Πρέσβης διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και εξέφρασε την ετοιμότητα και τη δέσμευσή του για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών, αλλά και της συνεργασίας τους, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε διεθνή φόρα, ενώ ενημέρωσε επίσης τον Αρμένιο Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας αναφέρθηκε στις κοινές αρχές και αξίες που μοιράζονται οι δυο χώρες, ιδιαίτερα στον τομέα του σεβασμού του διεθνούς δίκαιου και επανέλαβε την πλήρη στήριξη της χώρας του στη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

(ΕΠ/ΕΧΡ)