Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2023 10:14

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με θέμα την υγεία των μεταναστών

Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για τη διασφάλισης της υγείας των μεταναστών, χαιρέτισε σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη.

Σε δηλώσεις της, η Δρ. Κανάρη σημείωσε ότι απώτερος στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν 33 χώρες από τις περιφέρειες Ευρώπης, Αφρικής και Ανατολικής Μεσογείου, είναι η υιοθέτηση κοινής πολιτικής, στη βάση πέντε πυλώνων.

Αφορούν,  στη διασφάλιση ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επωφελούνται από την καθολική υγειονομική κάλυψη, στην εφαρμογή περιεκτικών πολιτικών μείωσης του κινδύνου έκτακτης ανάγκης και καταστροφών και στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς που προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική ένταξη, την υγεία και την ευημερία. Προνοούν παράλληλά στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της μετανάστευσης, της υγείας και της χάραξης πολιτικής βάσει στοιχείων και δεδομένων ως επίσης, και στη διερεύνηση καινοτόμων τρόπων εργασίας και ανάπτυξη ευνοϊκών συνεργασιών.

Η 2η ημέρα του συνεδρίου θα επικεντρωθεί, όπως ανέφερε η κα υπουργός, στην παρουσίαση καλών πρακτικών που ακολουθούνται από την χώρα μας στον τομέα της δημόσιας υγείας των μεταναστών, όπως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το Εθνικό πρόγραμμα για εντοπισμό και διαχείριση μεταδοτικών ασθενειών.

Το Υπουργείο Υγείας, κατέληξε η Δρ. Κανάρη, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση και άλλων συναντήσεων ανάλογου βεληνεκούς στην Κύπρο, καθώς με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της παγκόσμιας υγείας και δημιουργούνται σχέσεις συνεργασίας με άλλες χώρες.

(ΔΚ)