Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2023 10:28

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 26ης  Μαΐου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 29ης Μαΐου 2023 ανταποκρίθηκε σε 114 κλήσεις για βοήθεια, 72 πυρκαγιές, 36 ειδικές εξυπηρετήσεις και έξι ψευδείς κλήσεις με τα σοβαρά επεισόδια να έχουν ως ακολούθως:

Από 26/05/2023 μέχρι 27/05/2023

-        Στις 20:04 υπήρξε διαρροή υγραερίου από κύλινδρο 500 λίτρων σε ταβέρνα στην Αγία Νάπα. Ανταπόκριση Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου. Η διαρροή βρισκόταν στη βάση του κυλίνδρου. Τηρήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ασφάλιση της περιοχής, μέχρι τη μετάγγιση του υγραερίου από ιδιωτική εταιρεία. Η διαρροή του υγραερίου οφειλόταν σε διάβρωση του κυλίνδρου λόγω έκθεσης στα στοιχεία της φύσης.

-        Στις 23:04 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας. Το όχημα, αφού παρέκκλινε της πορείας του, προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανεφλέγη. Ο οδηγός είχε εξέλθει του εν λόγω οχήματος πριν αυτό αναφλεγεί. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας.

-        Στις 04:02 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στην Ανθούπολη της Επαρχίας Λευκωσίας. Έγιναν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τον ιδιοκτήτη πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. 

Από 27/05/2023 μέχρι 28/05/2023

-        Στις 09:35 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα στην περιοχή «Κουδοκατούρα» της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στην Επαρχία Πάφου. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Πάφου, με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, κάνοντας χρήση τεσσάρων πτητικών μέσων πυρόσβεσης και δύο γεωργικών ελκυστήρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

-        Στις 12:38 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και εβδομήντα ελαιόδεντρα σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, στην Επαρχία Λευκωσίας. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Λευκωσίας με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά οφειλόταν σε μεταφορά φωτιάς μετά από διαδικασία παρασκευής φαγητού από ξυλόφουρνο σε ξηρά χόρτα, σε ανοιχτό χώρο.

-        Στις 12:41 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε οικόπεδα στην περιοχή «Καλόγεροι» στη Μουταγιάκκα της Επαρχίας Λεμεσού. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Λεμεσού με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

-        Στις 14:53 παρασχέθηκε υποστήριξη του Τμήματος Δασών για πυρκαγιά στην περιοχή «Πυκνή» της κοινότητας Κάθηκα στην Επαρχία Πάφου, με επίγειες δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Πάφου.

-        Στις 19:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε πρόχειρο παράπηγμα (λυόμενο) διαστάσεων 3x8 μέτρα περίπου, το οποίο χρησιμοποιείτο για φύλαξη ανακυκλώσιμων υλικών στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς στην Επαρχία Πάφου, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από ανήλικα πρόσωπα. 

Από 28/05/2023 μέχρι 29/05/2023

-        Στη 13:40 παρασχέθηκε υποστήριξη του Τμήματος Δασών για πυρκαγιά σε περιοχή βόρεια της κοινότητας Αναρίτα στην Επαρχία Πάφου, με επίγειες δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Πάφου.

-        Στις 16:54 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε τρία προκατασκευασμένα σπιτάκια διαστάσεων 3x8 μέτρα περίπου, τοποθετημένα σε βάση από μπετόν μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας και Γιαλιά της Επαρχίας Πάφου. Τα σπιτάκια δεν χρησιμοποιούνταν και εντός τους υπήρχαν τοποθετημένα άχρηστα υλικά. Υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Ανταπόκριση από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά παραμένει άγνωστη με πιθανή αιτία κακόβουλη πράξη.

-        Στις 19:12 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο, παρά τον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης της Επαρχίας Λευκωσίας. Όχημα προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί. Από την πυρκαγιά, το εν λόγω όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ο οδηγός του είχε εξέλθει προτού αυτό να αναφλεγεί. Τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας με ασθενοφόρα. Ανταπόκριση Πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμιας.

-        Στις 21:13 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα συγκροτήματος στην Επαρχία Πάφου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε στρώμα και κρεβάτι υπνοδωματίου και ζημιές από τη θερμότητα και τον καπνό υπέστη η τοιχοποιία ολόκληρου του διαμερίσματος. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι ένοικοι απουσίαζαν. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ξεχασμένο αποτσίγαρο.

(ΕΠ)