Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-02-2024 14:39

Ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων αναφορικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Ιταλίας στο Λιμάνι Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, επίσκεψη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella στο λιμάνι Λεμεσού, με τη συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ιταλικού Ναυτικού κ. Enrico Credendino, με σκοπό την επιθεώρηση της φρεγάτας «Carlo Bergamini», η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασφαλής Μεσόγειος».

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Ζήνωνας Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής κ. Άνθιμο Χριστοδουλίδη, καλωσόρισαν στην Κύπρο και στο λιμάνι Λεμεσού τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, τονίζοντας τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αλλά και την επιθυμία της Αρχής Λιμένων για περαιτέρω ενίσχυση των προοπτικών συνεργασίας στους τομείς των λιμενικών δραστηριοτήτων και αναπτύξεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ένδειξη εκτίμησης για τη μακρά φιλία και συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων δώρισε στον Ιταλό Πρόεδρο το επετειακό λεύκωμα της Ιστορικού και Αρχαιολόγου κας Άννας Γ. Μαραγκού «Θάλασσες της Κύπρου, Χάρτες, Λιμάνια και Καράβια (13ος – 19ος αιώνας)» που είχε εκδοθεί από την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

(ΑΦ/ΝΓ)