Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2024 12:06

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για την «Ώρα της Γης 2024»

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας δράσης «Ώρα της Γης», η οποία για φέτος έχει καθοριστεί το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, στις 20:00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό δρώμενο καθώς και άλλες δραστηριότητες. Στο ίδιο πλαίσιο, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική συναυλία «Χρώματα» χωρίς τη χρήση ηλεκτρισμού.

Ο πλανήτης μάς ικετεύει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, και η «Ώρα της Γης» μάς θυμίζει την άρρηκτη και αδιαπραγμάτευτη σχέση μας με τη φύση και μάς επιτρέπει να ενωθούμε παγκόσμια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ατομικά και συλλογικά. Το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επιτακτική ανάγκη στροφής προς πιο βιώσιμες περιβαλλοντικά επιλογές, προς αποκατάσταση της φύσης, προστασία της βιοποικιλότητας, και εν γένει για περιορισμό των ανθρωπογενών, κυρίως, δραστηριοτήτων που πλήττουν το περιβάλλον.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τη Νεολαία Οικολόγων για τη συνδιοργάνωση, τον Δήμο Λευκωσίας για όλες τις διευκολύνσεις που παραχωρήθηκαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας, καθώς και προς όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, την Οικολογική Κίνηση Κύπρου και το 10.10 COSMOS, για τη συνεργασία και την οργάνωση των δραστηριοτήτων.

Στις 23 Μαρτίου, 20:30-21:30, σβήνουμε τα φώτα για να φωτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον!

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

(ΑΣΠ/ΜΣ)