Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2024 20:12

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού για το Σχέδιο χορηγιών βιωματικών εργαστηρίων παραδοσιακής χειροτεχνίας, μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και οινογαστρονομίας για το 2024

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της υπαίθρου, των ορεινών και ακριτικών περιοχών, χορηγεί, μέσω του πιο πάνω Σχεδίου, την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων στον τομέα της παραδοσιακής χειροτεχνίας, της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και της οινογαστρονομίας, που θα διοργανώνονται στις περιοχές αυτές.

Βασικός στόχος του Σχεδίου είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της βιωματικής διαδρομής Heartland of Legends, που έχει δημιουργήσει το Υφυπουργείο. Η συγκεκριμένη διαδρομή διέρχεται από περιοχές της υπαίθρου, ορεινές και ακριτικές περιοχές και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Κύπρου, οι οποίες τους φέρνουν κοντά στην κυπριακή φύση, την παράδοση και στον τρόπο ζωής των Κυπρίων. Παράλληλα, το Σχέδιο επιδιώκει την προώθηση, την αναδείξη και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της υπαίθρου, την τόνωση των τοπικών κοινωνιών, περιλαμβανομένων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων. Περαιτέρω, επιδιώκεται η προώθηση τομέων του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας, όπως επίσης να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το Σχέδιο χορηγιών, όπως και όλα τα απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής, έχουν αναρτηθεί στην εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

(ΑΦυ/ΑΦ/NZ)