Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2024 12:58

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δείπνο εργασίας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο, 12 Απριλίου, στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και του Καγκελάριου της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Το δείπνο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στην Καγκελαρία της Αυστρίας, θα απασχολήσει ο καταρτισμός της στρατηγικής ατζέντας της ΕΕ για την επόμενη πενταετία.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι υπό διαμόρφωση προτεραιότητες στρατηγικής ατζέντας για μια πιο ισχυρή Ευρώπη, όπως η εξωτερική δράση, η άμυνα και η ασφάλεια, η μετανάστευση και η διεύρυνση, θέματα ανταγωνιστικότητας και ευημερίας, όπως η δίδυμη μετάβαση, η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική πρόνοια, καθώς και ζητήματα που αφορούν στο κράτος δικαίου και στις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Κατά την άφιξή του στην Καγκελαρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τύχει υποδοχής από τον Καγκελάριο της Αυστρίας και ακολούθως θα παρακαθήσει στο δείπνο μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Απριλίου, θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Αντωνίου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

(ΡΜ/ΓΣ/ΑΦ)