Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2024 12:12

Δηλώσεις του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ κ. Κορνήλιου Κορνηλίου

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ κ. Κορνήλιου Κορνηλίου σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma σήμερα το πρωί ανέφερε ότι παρά το ότι στο Τελ Αβίβ, όπου βρισκόταν, δεν υπήρχαν χτυπήματα από πυραύλους και drones, εντούτοις, μόνο από το γεγονός ότι παρακολούθησαν τριακόσιους πυραύλους και drones από το Ιράν να στρέφονται κατά του Ισραήλ, δημιουργήθηκε αβεβαιότητα, μεγάλη ανησυχία, καθώς και φόβος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ήταν αναμενόμενο το χτύπημα, ο κ. Κορνηλίου είπε: «Το περιμέναμε, αλλά έχει δέκα μέρες που συζητάμε γι’ αυτό το χτύπημα, ότι δηλαδή πότε θα γινόταν. Είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες και μάλιστα, διά στόματος του Αμερικανού Προέδρου, είχαμε ακούσει ότι το χτύπημα θα γινόταν εντός των επομένων 48 ωρών, όπως και έγινε.»

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πολιτική διπλωματική διευθέτηση αυτής της κρίσης, ο κ. Κορνηλίου ανέφερε πως παρόλο που το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, «εντούτοις, κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στον κ. Νετανιάχου ότι δεν θα στηρίξουν οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν. Έχουν προειδοποιηθεί και οι Αμερικανοί από τους ίδιους τους Ιρανούς ότι αν συμμετάσχουν σε μια τυχόν επίθεση του Ισραήλ, τότε θα αντιδράσουν εναντίον των βάσεων της Αμερικής στην περιοχή. Οπότε θεωρώ ότι αυτό περιορίζει τις πιθανότητες μιας ευρείας επίθεσης του Ισραήλ. Τώρα αν θα αντιδράσει σε ένα βαθμό πιο περιορισμένο, αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση».

(ΕΑθ)