Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2024 12:48

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα συμμετάσχει στη 14η Σύνοδο της Συνέλευσης του IRENA, στο Άμπου Ντάμπι

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου μετέβη στο Άμπου Ντάμπι, για να συμμετάσχει στη 14η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 18 Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο της 14ης Συνόδου, ο κ. Παπαναστασίου θα λάβει επίσης μέρος σε Υπουργική Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα τις υποδομές για την ενεργειακή μετάβαση («Infrastructure for the Energy Transition: Utilities for Net Zero Alliance»), στην οποία θα συμμετάσχουν η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κα Kadri Simson, ο Γενικός Διευθυντής του IRENA, o Διευθύνων Σύμβουλος της TAQA (Εθνική Εταιρεία Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι PJSC) και άλλοι επίσημοι και αξιωματούχοι.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει, παράλληλα, στις εργασίες της 16ης έκδοσης της διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου World Future Energy Summit, που πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες, ενώ προγραμματίζεται να έχει αριθμό συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με ανώτερα στελέχη της ADNOC (Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι).

Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

(ΓΑ/ΓΣ)