Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2024 14:04

Η Πρέσβης της Κύπρου στο Νότιο Σουδάν επέδωσε τα διαπιστευτήριά της

Η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν, με έδρα το Κάιρο, κα Πόλυ Ιωάννου επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν κ. Salva Kiir Mayardit κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2024, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρωτεύουσα Τζούμπα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διαπιστεύεται Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νότιο Σουδάν από την ανεξαρτησία του το 2011.

Η κα Ιωάννου μετέφερε στον Πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για ειρήνη και ευημερία του λαού του Νοτίου Σουδάν. Παράλληλα, η Πρέσβης εξέφρασε τη δέσμευσή της να εργαστεί για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους διάφορους τομείς, καθώς και της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Kiir, καλωσορίζοντας την Πρέσβη της Κύπρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκαθίδρυση διπλωματικής αντιπροσώπευσης της Κύπρου στο Νότιο Σουδάν. Συγχάρηκε την Πρέσβη για την ανάληψη των καθηκόντων της, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο της, και μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(ΜΦ/ΕΑθ/ΓΣ)