Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2024 16:52

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση, σήμερα, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, η κα Υφυπουργός συνεχάρη τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το έργο και τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους, που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια θητείας του. Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής στον τομέα του περιβάλλοντος. Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ευχαρίστησε για τη στάση της Κύπρου και τη στήριξη που παρείχε κατά τη διάρκεια της θητείας του σε δύσκολα ζητήματα.

Υπό το φως της σύστασης νέου Κολλεγίου Επιτρόπων μετά τις Ευρωεκλογές, συζητήθηκαν ενδεχόμενες νέες προτεραιότητες, οι οποίες εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, όπως η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η ενεργειακή μετάβαση, ζητήματα κλιματικής αλλαγής και η λειψυδρία.

Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα προτεραιότητας στην ευρωπαϊκή ατζέντα, όπως είναι το μεταναστευτικό και η διαδικασία διεύρυνσης. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Υφυπουργός ενημέρωσε επίσης για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο διά θαλάσσης και για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η κα Ραουνά ενημέρωσε ακόμη για τις προετοιμασίες και τον σχεδιασμό ενόψει ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

(ΕΝ/ΜΣ/ΝΓιαν)