Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-11-2018 15:25

Προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τα 12 ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Ιδρυτική Επιτροπή της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών προκηρύσσει, δυνάμει του άρθρου 11 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017, την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή των δώδεκα ιδρυτικών μελών της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, τέσσερα μέλη για κάθε Τάξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017, οι Τάξεις είναι τρεις:

  • των Θετικών Επιστημών (Α' Τάξη), που περιλαμβάνει τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά, τις βιολογικές επιστήμες, τις γεωλογικές και περιβαλλοντικές επιστήμες, τις ιατρικές επιστήμες και άλλες συναφείς εφαρμοσμένες επιστήμες,
  • των Γραμμάτων και των Τεχνών (Β' Τάξη), που περιλαμβάνει τη φιλολογία, τη λογοτεχνία, την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαογραφία, την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και τις εν γένει ανθρωπιστικές επιστήμες, και
  • των Ηθικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Γ΄'Τάξη), που περιλαμβάνει τη θεολογία, τη φιλοσοφία, τη νομική, τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες συναφείς επιστήμες.

Κριτήρια

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να είναι πολίτες της Δημοκρατίας, μόνιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας, που έχουν διακριθεί με σπουδαία έργα και ύψιστης καθόλα προσφοράς και αναγνώρισης σε έναν ή περισσότερους από τους κλάδους, τους οποίους περιλαμβάνει η κάθε Τάξη.

Τα ιδρυτικά μέλη θα αποτελέσουν τα πρώτα Τακτικά Μέλη της Ακαδημίας.

Σε μεταγενέστερο  στάδιο θα εκλεγούν και άλλα Τακτικά Μέλη ούτως ώστε ο μέγιστος αριθμός των Τακτικών Μελών να ανέλθει σταδιακά στους 36 (12 ανά Τάξη).

Υποβολή υποψηφιότητας

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται, εντός 60 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης (από 14/11/2018 μέχρι 12/1/2019), να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Ιδρυτικού Μέλους της Ακαδημίας ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση info@academyofcyprus.cy, συνοδεύοντάς την με τα στοιχεία/έγγραφα που αναφέρονται στην παράγραφο  Γ'.

Υποβολή υποψηφιότητας που δεν συνοδεύεται από τα στοιχεία/έγγραφα που προβλέπονται στην   παράγραφο  Γ, δεν θα λαμβάνεται υπόψη.        

Στοιχεία- Απαραίτητα Έγραφα υποβολής υποψηφιότητας *

  1. Πλήρες βιογραφικό
  2. Έργο στις Επιστήμες ή τα Γράμματα ή τις Τέχνες

- Περιγραφή του έργου και της συμβολής του έργου του/της υποψηφίου στις Επιστήμες, τα Γράμματα ή τις Τέχνες.

- Κύρια επιτεύγματα: κατάλογος των πλέον σημαντικών δημοσιευμάτων ή άλλων έργων.

- Κρίσεις/αναγνώριση/παραπομπές/σχόλια της προσφοράς του έργου του/της υποψηφίου από άλλους.

- Άλλα αποδεικτικά στοιχεία της σημασίας και της επίδρασης (εντός και εκτός της Κύπρου) του όλου έργου του/της υποψηφίου.

- Οτιδήποτε άλλο θεωρήσει ο/η υποψήφιος/α ότι θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του ή την καλύτερη αξιολόγηση του έργου του.

         3. Τάξη στην οποία ο/η υποψήφιος/α υποβάλλει υποψηφιότητα

         4. Πιστοποιημένη δήλωση μόνιμης κατοικίας

 * Έργα που δεν μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά, να αποσταλούν  στην ταχυδρομική διεύθυνση: Φανερωμένης 60-68, 1011 Λευκωσία, τηλέφωνα  επικοινωνίας: 22410064, 22800891, 97623530.

(ΙΠ)