Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2018 11:32

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη σε παρουσίαση προγράμματος ψηφιακής εκπαίδευσης κατοίκων της υπαίθρου e-mathisis

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ότι η διά βίου μάθηση και η συνεχής επικαιροποίηση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων, ιδιαίτερα στην απόκτηση ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής έκρηξης. Η σωστή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι διαμένουν στην ύπαιθρο ή σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές. Η ηλεκτρονική μάθηση βασίζεται στη χρήση νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, δίνοντας άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες και ενημέρωση.

Η εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες είναι εργαλείο καταπολέμησης του αποκλεισμού, ιδιαίτερα στις περιοχές της υπαίθρου. Η νέα τεχνολογία δεν χρειάζεται τη φυσική παρουσία στην παροχή υπηρεσιών και δίνει την δυνατότητα στην άμεση πρόσβαση πληροφοριών και ενημέρωσης.

Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών συσκευών και υπηρεσιών, όπως οι υπολογιστές, το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, τα media players, οι Η/Υ tablet, η  δορυφορική  μετάδοση, η διαδραστική τηλεόραση κ.ά., μπορούν να δώσουν στον κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στις περιοχές της υπαίθρου εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες.

Η πρωτοβουλία e-mathisis, την οποία εφαρμόζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Reaction, με θεσμικό υποστηρικτή την Ένωση Κοινοτήτων και εταίρους την Ελληνική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, έχει στόχο την εκπαίδευση  των ατόμων τα οποία διαμένουν στην κυπριακή ύπαιθρο, προσφέροντας με ειδικό όχημα όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες, δωρεάν.  

Μια σημαντική δράση, η οποία θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, ενισχύοντας την συμμετοχική δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές  για την οργάνωση αυτής της σημαντικής δράσης και να ενθαρρύνω τους κατοίκους της υπαίθρου να αξιοποιήσουν αυτό το δωρεάν σημαντικό εργαλείο. 

(ΑΧ)