Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-01-2019 08:42

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το τριήμερο 4 – 7 Ιανουαρίου 2019 και αναλυτικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 4ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 07.00 της 7ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε  σε 68 κλήσεις για βοήθεια, δεκατέσσερις πυρκαγιές, 46 ειδικές εξυπηρετήσεις και οκτώ ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 07.00 της 7ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, επτά πυρκαγιές, 23 ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.

Η ώρα 17.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  όχημα μάρκας OPEL COMBO  το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά τον Κόρνο. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.50. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία. Η πυρκαγιά προκλήθηκε ένεκα ηλεκτρικής / μηχανικής βλάβης.

Η ώρα 17.55 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην οδό Ασκληπιού, στον Στρόβολο. Η πυρκαγιά ήταν σε πλυντήριο πιάτων στον χώρο της κουζίνας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το πλυντήριο, πάγκοι και μέρος εξοπλισμού της κουζίνας. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε και η υπόλοιπη οικία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.23. Την ώρα της πυρκαγιάς οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στην οικία και δεν κινδύνεψε κανένας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή (πλυντήριο πιάτων).

Η ώρα 03.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  σε όχημα μάρκας HONDA CIVIC  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον δρόμο, στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λακατάμεια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμειας με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.41. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 06.45 σήμερα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  όχημα μάρκας PEUGEOT 308 το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας παρά την έξοδο για Λύμπια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.05. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Δεν κινδύνεψε κανένας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε ένεκα ηλεκτρικής / μηχανικής βλάβης.

Λόγω των καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο παγκύπρια σε δώδεκα κλήσεις:

Πυροσβεστικοί σταθμοί Λευκωσίας:

Τέσσερις πτώσεις / μετακινήσεις δέντρων.

Πυροσβεστικοί σταθμοί Λεμεσού:

Πέντε πτώσεις / μετακινήσεις δέντρων.

Πυροσβεστικοί σταθμοί Πάφου:

Μια πτώση / μετακίνηση δέντρου, μια ρυμούλκηση ακινητοποιημένου οχήματος λόγω βροχόπτωσης και μια περίπτωση όμβριων υδάτων σε υπόγειο οικίας.

(ΑΧ)