Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-01-2019 07:58

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου για τις καταγγελίες σε σχέση με την απονομή δικαιοσύνης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη στην πιο κάτω δήλωση ως προς τις καταγγελίες σε σχέση με την απονομή δικαιοσύνης, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2018:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει και τον δημόσιο διάλογο με καταγγελίες για ενδεχόμενη διαπλοκή ή και επηρεασμό στην απονομή δικαιοσύνης, μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης της Κυβέρνησης ή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε με ισχυρισμούς και καταγγελίες που πάνω απ’ όλα πρέπει να απασχολήσουν τον ίδιο τον νομικό κόσμο, τα θεσμικά όργανά του και τη Νομική Υπηρεσία.  

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρακολουθούν τον δημόσιο διάλογο. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, είναι ανεξάρτητη εξουσία και αναμένουμε ότι τα συντεταγμένα όργανά της θα επιληφθούν του όλου θέματος. 

Εξυπακούεται ότι η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί υπεράνω τέτοιων αντιδικιών, χωρίς να αφήνεται χώρος για τέτοιες σκιές. Δεν αποκλείεται, αναλόγως των εξελίξεων, είτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης είτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πρέπει να ασχοληθούν στη συνέχεια με το όλο ζήτημα.» 

(ΡΜ/ΜΛ)