Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-01-2019 13:53

Απονομή βραβείων «Πράσινη Πόλη και Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου» και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, για το 2018

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 7:00 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή επίδοσης των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων προς οργανισμούς και επιχειρήσεις, καθώς και των Περιβαλλοντικών Βραβείων «Πράσινη Πόλη/Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου», για το 2018.

Η απονομή των Περιβαλλοντικών Βραβείων θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και θα προκηρύξει τα αντίστοιχα Βραβεία για το 2019.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδώσει σε όλους τους Πράσινους Δήμους και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου την «Πράσινη Σημαία», η οποία θα κυματίζει από την επομένη, έξω από τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Τα Βραβεία «Πράσινη Πόλη και Πράσινη Κοινότητα» της Κύπρου στοχεύουν στην αναγνώριση και άμεση ανάδειξη των πόλεων και κοινοτήτων της Κύπρου που έχουν υιοθετήσει και αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Βραβεία καθιερώνονται από τοΚυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), με την υποστήριξη του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Με τα Βραβεία αυτά αναμένεται η προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στους δήμους και τις κοινότητές της Κύπρου. Οι πόλεις και οι κοινότητες της Κύπρου που θα διακρίνονται θα βραβεύονται με την «Πράσινη Σημαία» των Βραβείων.

Η Ειδική Τιμητική Διάκριση, το «Χρυσό Αγρινό», για το 2018 θα απονεμηθεί στον Δήμο ή στην Κοινότητα που για έργο που επιτέλεσε συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα υποψήφια έργα σε όλες τις Κατηγορίες.  Αυτός ο Δήμος ή η Κοινότητα θα ανακηρυχθεί για πρώτη φορά «Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδώσει τα βραβεία προς τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στις κατηγορίες «Χρυσός», «Αργυρός» ή «Χάλκινος Προστάτης του Περιβάλλοντος».

Τα «Παγκύπρια Βραβεία για το Περιβάλλον για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις» στοχεύουν στην ανάδειξη και επιβράβευση των οργανισμών και επιχειρήσεων, που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Βραβεία διοργανώνονται από το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. με την υποστήριξη του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού και του Δικτύου Εθελοντών «Together Cyprus». Τα Βραβεία υποστήριξαν επίσης συμμετέχοντας στην Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης το ΤΕΠΑΚ, το ΕΤΕΚ και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

(ΜΛ/ΣΧ)

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα