Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2019 15:00

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γ. Γιαννάκη στο συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου

Χθες, 15 Φεβρουαρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Μια ημέρα αφιερωμένη στους μικρούς μας ήρωες και στις οικογένειές τους που με αστείρευτα αποθέματα ψυχικής δύναμης δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Για αυτό τον λόγο, πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, αναδεικνύουν τις ανάγκες ενημέρωσης για τις νέες θεραπείες του παιδικού καρκίνου, όσο και της μετάδοσης εμπειριών για τα βιώματα παιδιών και γονιών, καθώς και για τα δικαιώματά τους όσον αφορά ειδικά στη συγκεκριμένη ασθένεια και στην παρεχόμενη νοσηλεία.

Για άλλη μια χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή», σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, ανταποκρίνεται στους σκοπούς και τα μηνύματα που εκπέμπει η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Στόχος είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ετησίως περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής τα τελευταία χρόνια, στις χώρες όπου παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα, αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί έγκαιρα και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και να ενημερώνουν σωστά τους γονείς.

Πίσω όμως από τα στοιχεία και τους αριθμούς υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε ποτέ να αγνοούμε, και αυτή είναι η σκληρή καθημερινότητα των γονιών και των παιδιών τους προς τους οποίους οφείλουμε να δώσουμε την κάθε δυνατή στήριξη. Αυτή η στήριξη μπορεί είναι οικονομική, εθελοντική προσφορά ως εθελοντής αιμοδότης, εθελοντής δότης μυελού των οστών,  είτε και με άλλους τρόπους  στήριξης των Οργανώσεων υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ένας ο σκοπός: να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές των καρκινοπαθών παιδιών και να ενισχυθούν οι αντοχές και η δύναμή τους.

Συγχαίρω τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», καθώς και την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και όλους τους επαγγελματίες υγείας που συμπαραστέκονται στον καθημερινό αγώνα των ασθενών παιδιών και των γονιών τους για τη ζωή και την πραγματοποίηση των ονείρων και των ευχών τους.

Σας συγχαίρω για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης ,αλλά και για το διαχρονικό σημαντικό έργο σας, όλοι μαζί, κοινωνία και πολιτεία, στηρίζουμε τους μικρούς μας ήρωες που δίνουν την σημαντικότερη μάχη της ζωής τους.

-----------------------

ΑΧ/ΕΙ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα