Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2018 06:50

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή σε εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου προς τιμή του Καθηγητή Παναγιώτη Περσιάνη

Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου να χαιρετίσω την αποψινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται προς τιμή του Δρα Παναγιώτη Περσιάνη, ενός εξαίρετου ακαδημαϊκού, παιδαγωγού και συγγραφέα.

Πολύ εύστοχα και διαχρονικά τα λόγια του Πλάτωνα, που επισημαίνει πως «Οι άριστοι κοσμούν την πολιτεία που τους αναγνωρίζει και τους τιμά».

Απόψε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, ο πνευματικός αυτός φορέας που ίδρυσε ο αείμνηστος Χρήστος Θεοφιλίδης, τιμά την προσωπικότητα και το έργο του Παναγιώτη Περσιάνη, με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων-ομιλητών αλλά και με την έκδοση και παρουσίαση τιμητικού τόμου, που περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα, τα οποία άπτονται καίριων θεμάτων της Παιδείας καθώς επίσης στοιχεία από τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου επιστήμονα- εκπαιδευτικού.

Ο Παναγιώτης Κ. Περσιάνης γεννήθηκε το 1932 στην κατεχόμενη σήμερα Λύση της Αμμοχώστου. Οι σπουδές του σφράγισαν και την αξιοζήλευτη πορεία του. Σπούδασε Κλασική και Νεότερη Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στο London University of Education και Εκπαιδευτικό Προγραμματισμό στο Πανεπιστήμιο του Lancaster.

Στη διάρκεια της μακρόχρονης εκπαιδευτικής του πορείας ανέπτυξε πλούσια πνευματική και εκπαιδευτική δράση. Διετέλεσε καθηγητής και Διευθυντής Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, Διευθυντής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και αργότερα Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η επιστημονική του κατάρτιση, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισε από την πολύχρονη υπηρεσία του στην εκπαίδευση, αποτυπώνονται στο ευρύ και αξιόλογο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο.

Αναμφίβολα, η αποψινή εκδήλωση αναδεικνύει και επιβραβεύει το σημαντικό έργο και την πολυετή προσφορά του Παναγιώτη Περσιάνη στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας και ευρύτερα στην κυπριακή κοινωνία. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διαχρονικά επιδιώκει την προβολή αξιόλογων πνευματικών ανθρώπων, που με την δημιουργική τους δραστηριότητα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2005 απένειμε στον Παναγιώτη Περσιάνη το Αριστείο Γραμμάτων, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης στην προσωπικότητα και στο έργο του.

Αγαπητέ μας κύριε Περσιάνη,

Γνωρίζοντας και εκτιμώντας βαθύτατα το έργο και την προσφορά σας, εκφράζουμε προς εσάς τα θερμά μας συγχαρητήρια. Ευχόμαστε, επίσης, να έχετε υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο που επιτελείτε, μέσω του οποίου προβληματίζετε ουσιαστικά την κοινή γνώμη γύρω από επίκαιρα θέματα, καταγράφετε τεκμηριωμένα τις απόψεις σας και εμπνέετε τους αναγνώστες σας με τη σοφία που διακρίνει τον λόγο και τη σκέψη σας. 

Είμαστε σίγουροι ότι ο τιμητικός τόμος, που ετοιμάστηκε και θα παρουσιαστεί απόψε, θα αναδείξει το πολυσχιδές έργο σας και θα εμπλουτίσει την πνευματική δημιουργία του τόπου μας. Για τον λόγο αυτό εκφράζω τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην παρούσα έκδοση και ιδιαιτέρως στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κύπρου για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Σήφη Μπουζάκη για τη θετική ανταπόκριση και τη συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή, καθώς επίσης τη Χορωδία της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας «Λέανδρος Σίταρος», υπό τη Διεύθυνση της Μάρως Σκορδή, που θα διανθίσει μελωδικά το αποψινό πρόγραμμα. 

---------------------------

 

ΜΑΚ/ΕΙ