Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2019 13:50

Ομιλία Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στη συνέντευξη Τύπου για το Σχέδιο επιχορήγησης πολιτών για ευρυζωνικές συνδέσεις υπέρ υψηλών ταχυτήτων

«Η εμπειρία της ανάγνωσης ενός τυπωμένου κόμικ δεν θα αλλάξει ποτέ, αλλά τώρα, χάρη στην ψηφιακή εποχή, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να απολαύσετε την ίδια ιστορία»

Ο Stan Lee, θρυλικός συγγραφέας και εκδότης, που έχει δημιουργήσει τους χαρακτήρες των Spiderman, Incredible Hulk, Avengers, Fantastic 4, ironman, περιγράφει με λιτό και άκρως περιεκτικό τρόπο τα οφέλη της ψηφιακής επανάστασης.

Επέλεξα να ξεκινήσω τον σύντομο χαιρετισμό μου μέσω μιας αντισυμβατικής και ενδεχομένως απλοϊκής αναφοράς, για να καταδείξω τους λόγους για τους οποίους, πρέπει να είμαστε δεκτικοί και υποστηρικτικοί στις αλλαγές και την εξέλιξη των τεχνολογιών στη σύγχρονη εποχή που ζούμε. Δεν έχουμε άλλωστε, πολλές επιλογές αφού πλέον λειτουργούμε σε ένα απόλυτα ηλεκτρονικό περιβάλλον με κυριότερα χαρακτηριστικά αυτά της χρονικής ταχύτητας, της χρηστικής απλούστευσης, αλλά και της μείωσης διαδικασιών.  

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν, την ανάγκη μετάβασης της Κύπρου σε μια νέα ψηφιακή εποχή, εμείς, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στεκόμαστε συνεργάτες και συμπαραστάτες, στις προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών, όσο και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τα τελευταία δυο χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση ενημερωτικών εκστρατειών προς τον Πολίτη για μια σειρά από ζητήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής της Κυβέρνησης, όπως είναι:

  • τα προγράμματα κατάρτισης στις ψηφιακές δεξιότητες και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  του Κέντρου Παραγωγικότητας,
  • η ενημέρωση του κοινού για το Σύστημα Πληρωμής Εισφορών των Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω Διαδικτύου και
  • το  σχέδιο επιχορήγησης πολιτών για ευρυζωνικές συνδέσεις υπέρ υψηλών ταχυτήτων από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, για το οποίο από σήμερα θα τρέχει σχετική ενημερωτική εκστρατεία. Η εκστρατεία  περιλαμβάνει τηλεοπτικό σποτ, το οποίο θα δούμε στη συνέχεια, ραδιοφωνικό σποτ, έντυπες καταχωρήσεις και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού μέσω των ΚΕΠ.

Είναι από πλευράς μας αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υποστηρικτικά  στον σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των απαιτούμενων πολιτικών για  ψηφιακή αναβάθμιση και για αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,

  • ξεκινώντας από την Υπουργό μας την κα Βασιλική Αναστασιάδου, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια από την αρχή της,
  • τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Σταύρο Μιχαήλ για τη σημαντικότατη καθοδήγησή του,
  • αλλά κυρίως, τον Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κ. Γιώργο Κωμοδρόμο και τους συνεργάτες του στο  Τμήμα του, για την άψογη συνεργασία μας, η οποία είμαι βέβαιη ότι να συνεχιστεί. 

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω και το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και τον φίλο διευθυντή του κ. Ανδρέα Γρηγορίου, για τη συνεισφορά τους στη δωρεάν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στα νοικοκυριά της Κύπρου, στην προηγούμενη εκστρατεία που φέραμε εις πέρας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Να ευχαριστήσω τέλος, ιδιαίτερα, τους συνεργάτες μου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών που εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά για την  υλοποίηση των πιο πάνω εκστρατειών, ιδιαίτερα τον Ερωτόκριτο Φάχμι και Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία προς τη γνώση, την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την εμπλοκή του κοινού, με συνέργειες πάντα και με τον ιδιωτικό τομέα, στις καλές πρακτικές και προσπάθειες του κράτους.

Κα Αναστασιάδη, κ. Μιχαήλ, Να είστε βέβαιοι πως η ομάδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιοδήποτε εγχείρημα αναλάβει το Υπουργείο σας, με τον ίδιο ζήλο που έχει συμβάλει προκειμένου ο πολίτης να έχει την απαραίτητη ενημέρωση για όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση του τα οποία θα διευκολύνουν τη μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή. 

Εμείς, είμαστε εδώ, έτοιμοι για τη συνέχεια.

Σας ευχαριστώ.

(ΔΚ/ΑΧ)