Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-04-2019 11:14

Δήλωση καλλιέργειας φυλλοβόλων και αμπελιών των οποίων η παραγωγή προορίζεται για επιτραπέζια χρήση, για την καλλιεργητική περίοδο 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) πληροφορεί όλους τους καλλιεργητές φυλλοβόλων, καθώς και όλους τους καλλιεργητές αμπελιών των οποίων η παραγωγή προορίζεται για επιτραπέζια χρήση, ότι θα εφαρμόσει και φέτος τη Δήλωση Καλλιέργειας, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2019.

Καλούνται όλοι οι καλλιεργητές να υποβάλουν, μέχρι την πιο πάνω αναφερόμενη προθεσμία, Δήλωση Καλλιέργειας, στην οποία να αναφέρουν τον αριθμό των δένδρων για τα φυλλοβόλα ή την έκταση για τα αμπέλια, καθώς και τη μέση παραγωγή, βασισμένη στην παραγωγή που είχαν τα τρία τελευταία χρόνια, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό, τόσο των ασφαλίστρων, όσο και των αποζημιώσεων.

Τονίζεται ότι η Δήλωση Καλλιέργειας, σύμφωνα με τον Κανονισμό 18, των Κανονισμών που εκδόθηκαν με βάση το άρθρο 33 του Νόμου 19 του 1977, είναι υποχρεωτική και ότι τα στοιχεία που περιέχονται σ’ αυτή είναι εμπιστευτικής φύσεως και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς του Οργανισμού.

Εφιστάται επίσης η προσοχή των παραγωγών, ότι παράλειψη υποβολής από μέρους τους Δήλωσης Καλλιέργειας αποτελεί δική τους ευθύνη και ότι ο Οργανισμός έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις Πρόνοιες του Νόμου και των Κανονισμών που αφορούν στο θέμα αυτό.

Οι παραγωγοί μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα της Δήλωσης Καλλιέργειας από τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Αγρότη (ΚΕΑ) και τους Γραμματείς των Υποκαταστημάτων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας όπου υπάρχουν, τους οποίους μπορούν να συμβουλεύονται για την ορθή συμπλήρωση των εντύπων και στους οποίους να τα παραδώσουν μέσα στην ορισθείσα προθεσμία. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμιά Δήλωση Καλλιέργειας, ούτε και θα δοθεί οποιαδήποτε παράταση.

(ΜΓ)