Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2019 13:51

Ευρωεκλογές 2019: Επανάρχισε η ψηφοφορία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι στη 1 μ.μ. η διαδικασία της ψηφοφορίας επανάρχισε κανονικά μετά από σύντομη διακοπή το μεσημέρι.

Το πρωί όλα έγιναν με απόλυτη τάξη χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6. Εάν όμως υπάρχει ροή ψηφοφόρων έξω από κάποιο εκλογικό κέντρο, ο προεδρεύων της εκλογής έχει το δικαίωμα να παρατείνει την ψηφοφορία.

Με τον ίδιο τρόπο που διεξήχθη μέχρι τώρα η διαδικασία με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και το απόγευμα. Έκκληση μου είναι να τηρήσουμε όλοι την εκλογική νομοθεσία και να τελειώσει με κόσμιο τρόπο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπήρξαν πληροφορίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, ο Γενικός Έφορος ανάφερε «ήδη είχαμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες εξετάζουμε, αλλά και η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Δεν έχει σημειωθεί κάτι το πάρα πολύ σοβαρό, απλά είναι μια έκκληση την οποία επαναλαμβάνω, να τηρήσουμε την εκλογική νομοθεσία και να δείξουμε, αν θέλετε, και το επίπεδο που μας χαρακτηρίζει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες».

(ΜΓ)