Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2019 14:23

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στην Ουκρανία

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη μεταβαίνει σήμερα στην Ουκρανία, όπου θα συμμετάσχει σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) για την παρακολούθηση των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις 21 Ιουλίου 2019.

Στην αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, συμμετέχουν περί τους 55 βουλευτές από 19 και πλέον συμμετέχοντα κράτη του Οργανισμού, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει χωριστές συναντήσεις με υποψήφιους και με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας, καθώς και ενημέρωση από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών, που διοργανώνει το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR). Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές επαφές με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννη θα βρίσκεται στη Μαριούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα για επιτόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Εξάλλου, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννη θα ηγηθεί αντιπροσωπείας της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιήσει επιπλέον συναντήσεις και επισκέψεις, στην ίδια περιοχή, την επομένη των εκλογών, στις 22 Ιουλίου. 

(ΜΓ/ΕΙ)