Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2019 14:21

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί αύριο μεσημέρι στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Sameh Shoukry, ο οποίος θα βρεθεί στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν συνάντησης που θα έχουν, αλλά και κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που θα ακολουθήσει, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου και της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας και θα εξετάσουν συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητήσουν επίσης, θέματα, που άπτονται των σχέσεων ΕΕ – Αιγύπτου και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή, την παρατεταμένη διένεξη στη Συρία και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

O κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι  κ.κ. Χριστοδουλίδης και Shoukry θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 15.00).

(ΜΓ/ΣΧ)