Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2018 13:40

Γαστρονομική εκδήλωση με τον διακεκριμένο Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στο Εκπαιδευτικό Εστιατόριο του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) η παράθεση ενός γαστρονομικού δείπνου εμπνευσμένου από τη γαλλοκυπριακή φιλία, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη. Η εκδήλωση διεξήχθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς γαστρονομικής διοργάνωσης «Goût de France/Good France» και τέλεσε υπό την αιγίδα του Γάλλου Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Ρενέ Τροκάζ.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία της Διευθύντριας του ΑΞΙΚ, Δρ Εύης Σωτηρίου και το χαιρετισμό του Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Ρενέ Τροκάζ, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της επαγγελματικής πορείας και του έργου του σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη από φοιτητές του ΑΞΙΚ. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και του δείπνου που παρατέθηκε ανέλαβαν οι φοιτητές του ΑΞΙΚ υπό την εποπτεία των καθηγητών/εκπαιδευτών τους, στα πλαίσια των νέων προγραμμάτων σπουδών του Ινστιτούτου που ετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Γαλλίας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου, ο Αντιπρύτανης και ακαδημαϊκοί του Πανεπιστήμιου Κύπρου, αξιωματούχοι δημόσιων οργανισμών του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αξιωματούχοι τουριστικών συνδέσμων και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων.

(ΑΧ/ΣΧ)