Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2019 14:03

Μήνυμα Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – 10 Οκτωβρίου

Το στίγμα του «ψυχολογικά διαταραγμένου», του «προβληματικού» της «κατάθλιψης» ορθώνει τείχη και εμποδίζει ιδιαίτερα το παιδί στην εφηβεία να μιλήσει και να αναζητήσει βοήθεια όπως εμποδίζει και την οικογένεια να βγει προς τα έξω φοβούμενη την κοινωνική κατακραυγή.

Η σημερινή μέρα προσφέρεται για να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση της Πολιτείας, των γονιών, των αρμοδίων να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για το κάθε παιδί ώστε να έχει πρόσβαση σε κατανοητή για την ηλικία του πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Ιδιαιτέρως, θα πρέπει να ενισχύσουμε τον γονεϊκό ρόλο με κατάλληλα προγράμματα που στοχεύουν στη ψυχική υγεία του παιδιού με ιδιαίτερη έμφαση σε οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Μέσω προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης, ευαισθητοποιείται η κοινωνία, μειώνεται το στίγμα που περιβάλλει τη ψυχική ασθένεια και αυξάνονται οι πιθανότητες ένα παιδί ή μια οικογένεια να ζητήσει έγκαιρα βοήθεια. Υιοθετώντας πολιτικές και νομοθεσίες για τη μη διάκριση, ενδυναμώνουμε το παιδί να μιλήσει για τις ψυχολογικές δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζει, χωρίς φόβο για το τι θα πουν «οι Άλλοι». 

(ΜΓ/ΕΙ)

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα