Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2019 14:40

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας από την έξοδο Ζυγίου μέχρι την έξοδο προς Σκαρίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 21/10/2019 και την Τρίτη 22/10/2019, μεταξύ των ωρών 10:00 - 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία, από την έξοδο Ζυγίου μέχρι την έξοδο προς Σκαρίνου, θα διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει εναλλάξ η μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 1000μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

2. Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού από την έξοδο Αγίου Τύχωνα μέχρι την έξοδο προς Γερμασόγεια

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 19/10/2019, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό, από την έξοδο Αγίου Τύχωνα μέχρι την έξοδο προς Γερμασόγεια, θα διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει εναλλάξ η μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 1000μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

3. Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας από την έξοδο Πεντακώμου μέχρι την έξοδο προς Ακτή του Κυβερνήτη

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 20/10/2019, μεταξύ των ωρών 07:00 - 14:00, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία, από την έξοδο Πεντακώμου μέχρι την έξοδο προς Ακτή του Κυβερνήτη, θα διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει εναλλάξ η μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 1000μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

4. Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου επτά μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Οι εργασίες οι οποίες θα ξεκινούν μετά την πρωϊνή ώρα αιχμής την βδομάδα 21/10/2019 - 25/10/2019 και αναμένεται να ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, θα διεξάγονται στις πιο κάτω συμβολές:

  • Λεωφ. Σαλαμίνος/Έξοδος Λεωφορείων (Δήμος Λευκωσίας)
  • Οδός Αρσινόης/Λεωφ. Ακροπόλεως/Νίκης (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Αθαλάσσας/Οδός Α. Αβρααμίδη (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Θεμ. Δέρβη/Οδός Φλωρίνης (Δήμος Λευκωσίας)
  • Λεωφ. Σαλαμίνος/Οδός Σπ. Χριστοδούλου/Οδός Πουλίου Καποτά (Δήμος Λευκωσίας)

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεών τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκειά τους.

(ΜΓ/ΕΙ)