Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2019 09:19

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 15ης Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 16ης  Νοεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 07.42 χθες το πρωί λήφθηκε αργοπορημένη κλήση μετά από ενημέρωση από την Αστυνομία για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Honda Civic το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Κόσιης και Αθηαίνου. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.03   λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε μεταλλικό κτηνοτροφικό υποστατικό (μάντρα) διαστάσεων 45Μ Χ 6Μ περίπου στο χωριό Καλλέπια της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από πόλη και Επαρχία Πάφου με δύο  στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.34. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βοήθησαν μια φορητή μονάδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλλέπιας και ένας εκσκαφέας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 25 μεγάλες μπάλες σανού, 400 μπάλες  τριφυλλιού  αλλά και άλλες ζωικές τροφές και βιταμίνες που φυλάσσονταν στο υποστατικό. Επίσης, από την πυρκαγιά επηρεάστηκε μέρος της μεταλλικής κατασκευής και της οροφής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 23.41  λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στην οδό Τυρνάβου  στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Σταθμό Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.53. Όχημα μάρκας FORD FOCUS το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και επηρεαστήκαν από τον καπνό και τη θερμότητα συστήματα κλιματισμού του κτηρίου όπως και οι εξωτερικοί τοίχοι της πολυκατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

_____________ 

/ΣΧ