Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2019 14:50

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την αγορά υπηρεσιακών οχημάτων του κράτους

Η αντικατάσταση υπηρεσιακών οχημάτων του κράτους, αποφασίστηκε μετά από τεχνοοικονομική μελέτη που ετοιμάστηκε το 2013. Κριτήρια για την αντικατάστασή τους ήταν η ηλικία των οχημάτων και ο μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων που έχουν διανύσει.

Τα μεγάλα σε ηλικία οχήματα παρουσιάζουν κατά κανόνα σοβαρά μηχανικά προβλήματα με μεγάλο κόστος επιδιόρθωσης, καθώς και αυξημένο επίπεδο  εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Με την ψήφιση του Νόμου Ν.3(Ι)/2014 (Νόμος που προβλέπει περί της παροχής ορισμένων ωφελημάτων σε καθορισμένους δικαιούχους του κρατικού τομέα και του ευρύτερου κρατικού δημόσιου τομέα), καθορίστηκε ότι, ο κυβισμός της μηχανής των καινούριων οχημάτων που αγοράζονται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2000 κυβικά εκατοστά, ενώ καθορίστηκε και το επιτρεπτό επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε αναγκαία η αγορά καινούργιων οχημάτων (όχι λιμουζίνες)  από τη μια για την κάλυψη νέων αναγκών, και από την άλλη για την απόσυρση υφιστάμενων οχημάτων που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω μεγάλης ηλικίας και με ψηλές εκπομπές σε ρύπους.

(ΜΓ/ΕΙ)