Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-04-2018 14:58

Μεγάλη Χορωδιακή Δράση στο πλαίσιο της Μέρας Τραγουδιού 2018

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του θεσμού της Μέρας Τραγουδιού, που γιορτάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει μεγάλη χορωδιακή δράση, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

Αναγνωρίζοντας τα σωματικά, ψυχοσυναισθηματικά και κοινωνικά οφέλη του τραγουδιού, η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο και στην ανάπτυξη της φωνητικής μουσικής στην εκπαίδευση και την κοινότητα γενικότερα.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται μεγάλη χορωδιακή παρέλαση κατά μήκος των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 μ.μ. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 χορωδοί με χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, έργα κλασικού ρεπερτορίου, μουσικές του κόσμου, παραδοσιακή μουσική κ.ά.

Η τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στις 12:00 μ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν θεσμικοί φορείς, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προσωπικότητες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής, εκπαιδευτικοί, γονείς και ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, μετά τη λήξη της παρέλασης, στη συμβολή των οδών Ευριπίδου, Μουσών και Ονασαγόρου θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα με ποικίλο ρεπερτόριο από τις 3:00 μέχρι τις 5:00 μ.μ.

(ΙΠ)