Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2018 09:08

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 6ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 7ης  Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, δεκαεπτά ειδικές εξυπηρετήσεις και τρείς ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09:47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα παρά το χωριό Λιοπέτρι στην επαρχία Αμμόχωστου. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» και τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ξυλοφάγου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11:35. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δυόμιση εκταρίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που προήλθε από υδραντλία η οποία λειτουργούσε στην περιοχή.

Η ώρα 10:25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίου Παντελεήμονα στο Παραλίμνι, πλησίον κατοικημένης περιοχής. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11:45. Για το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και δύο βυτιοφόρα οχήματα από τους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας είχε προβεί σε ρίψεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου τριών εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση καθώς επίσης και τρία εγκαταλελειμμένα παραπήγματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15;05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και Χαρουπόδεντρα παρά το χωριό Καντού, στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν συνολικά τρία πυροσβεστικά οχήματα από την επαρχία Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17:56. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν ένα πυροσβεστικό όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις και ένα πυροσβεστικό όχημα από το Ταμείο Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου τριών εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 19:18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Πραιτώρι της επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά αναπτύχθηκε σε δύσβατη περιοχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Επιπρόσθετα, εργάστηκαν στην πυρκαγιά επτά πυροσβεστικά οχήματα και δύο αεροσκάφη από το Τμήμα Δασών. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Ταμείου Θήρας, καθώς  και δύο καδενοφόρα οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 23:00 και πλήρη έλεγχο σήμερα στις 06;50. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου οκτώ εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΑΧ)