Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2021 11:13

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην Λεμεσό και την Πάφο

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, η διαδικασία για την υποβολή προσφορών που αφορά στον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με στόχο την παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Ο Διαγωνισμός αφορούσε δύο (2) διακριτές Συμβάσεις Παραχώρησης (μία ανά επαρχία) οι οποίες προκηρύχθηκαν μέσω μίας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε στις 25 Ιουλίου 2021. Η προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία προσφορών δεν κατέληξε σε ανάθεση εφόσον δεν υποβλήθηκαν έγκυρες προσφορές.

Σημειώνεται ότι τόσο για την ετοιμασία των εγγράφων προσφορών όσο και για την διενέργεια των πιο πάνω διαγωνισμών υπήρξε εκτενής διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 με την δημοσίευση της πρώτης πρόθεσης του Υπουργείου για την προκήρυξή τους. Η διαβούλευση έγινε με ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, κοινωνικά σύνολα, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. Τα τελικά έγγραφα των διαγωνισμών δημοσιεύτηκαν σε δύο γλώσσες, στην Ελληνική και Αγγλική.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε ικανοποιητικό ενδιαφέρον. Τέσσερεις διαφορετικοί οικονομικοί φορείς υπόβαλαν προσφορές, και συγκεκριμένα, τρεις κυπριακές εταιρείες και μια εξωτερικού, η οποία ήδη δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Επίσης, σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας είχε την δυνατότητα να υποβάλλει προσφορά και για τις δύο συμβάσεις, νοουμένου ότι δεν θα μπορούσε να ελέγχει Λευκωσία και Λεμεσό μαζί. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν ανά Σύμβαση Παραχώρησης έχουν ως εξής:

  1. Σύμβαση Παραχώρησης για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Λεμεσού: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: δύο (2).
  2. Σύμβαση Παραχώρησης  για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Πάφου: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: τρεις (3).

Η εξέταση των προσφορών θα γίνει σε γοργούς ρυθμούς, με στόχο την ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων αρχές του 2022.

(MKY)