Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2022 08:45

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Ιωσήφ στην τελετή για τα 20χρονα του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, χθες

Με ιδιαίτερη τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στην αποψινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα της Κοινότητας Μαθιάτη.

Επιθυμώ εξαρχής να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται σήμερα μαζί σας. Ωστόσο διαβιβάζει τα συγχαρητήριά του τόσο για την αποψινή διοργάνωση όσο και ευρύτερα για το αξιόλογο κοινωνικό έργο που υλοποιείται στην Κοινότητα από οργανωμένα σύνολα και φορείς αλλά και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση, την ευημερία και την πρόοδο του χωριού και των κατοίκων.

Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαθιάτη και του Προέδρου και των Μελών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, τιμούν τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου και συνάμα την αγιότητα της μορφής και του έργου του καθώς και το γεγονός ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους Προστάτες της Κοινότητας.

Οι σεβαστοί ιερείς μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, που φέτος εορτάζει και πανηγυρίζει 20 χρόνια λειτουργίας, επιτελούν σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιδρά ευεργετικά στους κατοίκους αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Η διάθεση για προσφορά πηγάζει από το πνεύμα συνεργασίας με την Κοινοτική Αρχή μα κυρίως από την ανιδιοτελή δράση των ανθρώπων, που υπηρετούν με βαθύ θρησκευτικό αίσθημα, ευλάβεια και αφοσίωση τόσο τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα όσο και τις υπόλοιπες έξι εκκλησίες, που κοσμούν την Κοινότητα Μαθιάτη, προσδοκώντας με φιλάνθρωπα αισθήματα το κοινό καλό.

Οι εκκλησίες της Κοινότητας, πέρα από τη θρησκευτική αξία και παράδοση έχουν μεγάλη ιστορική σημασία, αφού κάποιες αποτελούν σπουδαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανάγονται στον 12ο και 17ο αιώνα.

Οι ιεροί ναοί της Κοινότητας Μαθιάτη, ως κατανυχτικοί χώροι θρησκευτικής λατρείας και προσευχής, είναι συνυφασμένοι με πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων ενώ ταυτόχρονα γίνονται πόλος έλξης για πολλούς πιστούς που τους επισκέπτονται. Εκδηλώσεις όπως η αποψινή συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη τόσο των εκκλησιών όσο και της Κοινότητας. 

Δράττομαι της ευκαιρίας στο σημείο αυτό για να δηλώσω την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλετε, σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό να υλοποιήσετε αναπτυξιακά έργα κοινής ωφελείας, που αναβαθμίζουν την Κοινότητα και βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Η δημιουργία κοινοτικού χώρου στάθμευσης, η αναβάθμιση κοινοτικού πάρκου, σε ένα πλαίσιο υψηλών προδιαγραφών για να παρέχει ασφαλή ψυχαγωγία, η βελτίωση του οδικού δικτύου ύψους μισού και πλέον εκατομμυρίου, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, που προορίζονται για την Κοινότητα Μαθιάτη και που αποδεικνύουν τη βούληση να καταστεί η ύπαιθρος μας ελκυστική επιλογή κυρίως για τους νέους. Η διατήρηση της ζωής στα χωριά μας, πολύ περισσότερο σε αυτά που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα και τα οποία χαρακτηρίζονται για τη φυσική ομορφιά τους, όπως η κοινότητα Μαθιάτη, αναμφίβολα αποτελεί προτεραιότητα τόσο της Κυβέρνησης όσο και των Τοπικών Αρχών.  

Εξ αφορμής της αποψινής εκδήλωσης εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης στον Πρόεδρο και στα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής τόσο για την αποψινή διοργάνωση και τη διάθεση να προβάλουν και να αναδείξουν το θεάρεστο έργο του Ιδρυτή και Θεμελιωτή της Εκκλησίας της Κύπρου Απόστολου Βαρνάβα όσο και για τη βούληση να τιμήσουν τη 20χρονη λειτουργία του Ιερού Ναού στην Κοινότητα, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω επίσης στο Φωνητικό Σύνολο και τη Μαντολινάτα του Νεόφυτου Ρούσου, που πλαισιώνουν καλλιτεχνικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη υλοποίησή της. Τέλος, εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον ομιλητή της βραδιάς, κ. Αργυρό Κωνσταντίνου, που θα επιχειρήσει με τον εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο λόγο του να παρουσιάσει «το ιστορικό της ίδρυσης του Ιερού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα Μαθιάτη».

Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να επιτελείτε το σημαντικό σας έργο με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον και την αγάπη που σας διακρίνει πρωτίστως για την Κοινότητα, τους ανθρώπους και την ιστορία της, εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους και στις επιδιώξεις σας.

Σας ευχαριστώ. 

(ΡΜ/ΜΓ/ΕΧΡ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα