Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2022 12:37

Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας από όσους επιθυμούν να διευθύνουν επιχειρήσεις οδικών μεταφορών εμπορευμάτων και επιβατών

Η Επιτροπή Εξετάσεων, για τη διαπίστωση της επαγγελματικής επάρκειας των προσώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορών Εμπορευμάτων ή Επιβατών, ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 10 Σεπτεμβρίου 2022, για την κατηγορία των οδικών μεταφορών επιβατών
  • 17 Σεπτεμβρίου 2022, για την κατηγορία των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση (ΤΟΜ 203Α(01/08)) και να την υποβάλουν μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, το αργότερο μέχρι τις 29 Ιουλίου 2022.

Οι αιτήσεις διατίθενται σε όλα τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy.

Σημειώνεται ότι, το νενομισμένο τέλος για συμμετοχή στην εξέταση ανέρχεται στα €51,26. Το τέλος συμμετοχής δεν επιστρέφεται για κανένα λόγο.

Τονίζεται ότι, οι εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας που γίνονται στην Κύπρο διεξάγονται μόνο στην Ελληνική Γλώσσα και αυτό αφορά τόσο τους Κύπριους πολίτες όσο και τους πολίτες άλλων κρατών μελών.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Λευκωσία σε εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Intercollege). Τονίζεται ότι καμία αίτηση δεν θα ληφθεί υπόψη μετά από τις 29 Ιουλίου 2022.

Η ύλη των εξετάσεων για την απόκτηση του πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς επίσης και σε σχετικό έντυπο που διατίθεται από όλα τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

(ΝΓ/IK)